Puzzelen

Puzzelen. Het klinkt raar, maar eigenlijk is het mijn grootste hobby. En tegelijk is het wat ik het meest haat. Maar als het dan lukt…

Het duurde even voordat ik er achter was dat ik blij word van puzzelen. Ik heb namelijk best lang gedacht dat ik blij werd van schrijven. Maar, ik schrijf eigenlijk helemaal niet. Ja, ik gebruik woorden, ja, jij ziet een keurig blog voor je met een titel, een intro, wat alinea’s en een slot, maar dat is alleen het eindresultaat. Voor ik zo ver ben, heb ik heel veel stukjes gelegd, weer uit elkaar gehaald, anders neergelegd of zelfs weggedaan. En ik heb waarschijnlijk ook uren naar een leeg veld zitten staren, wachtend op dat eerste stukje dat gelegd moet worden.

Bij mij is dat eerste stukje trouwens vaak het hoekje links boven. Het echte begin. De eerste zin of titel. Het stukje waarmee je begint maar waarmee je direct voor een keuze wordt gesteld: aan welke kant leg je het tweede stukje? Ik ga nadat ik een paar stukjes aan elkaar geklikt heb vaak ergens anders verder en groepeer zo verschillende stukjes tot kleine delen van de puzzel. Bouwstenen die ik vervolgens nog een keer moet groeperen. Want hoe construeer ik het tot één kloppend geheel?

En soms, soms zie ik in één keer de reeks die gelegd moet worden. Schrijf ik een blogje in nog geen vijf minuten omdat ik opeens een puzzelstukje vind dat ik onbewust al eens gelegd had. Of dat stiekem al vast ligt aan een ander stukje.

Ik ga weer wat vaker puzzelen.

Tot snel!

Liefs,

Hannet

1 Comment

  1. Mooi puzzelwerk. Blijf bezig met de puzzel en je zal heel blij worden als de puzzel af is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s