Back to work!

En daar issie dan: de blogupdate die ik al zo lang wilde schrijven maar waarvan ik nooit precies wist wanneer die zou komen. Toen ik vorig jaar stopte met werken, wist ik één ding zeker: een baan zou ik wel weer vinden. De grote vraag was alleen altijd waar ik terecht zou komen. Dat, en wanneer dat zou zijn. Morgen is het zo ver.

Want morgen stap ik voor het eerst in de trein op weg naar Den Haag, mijn eerste dag bij Awareness. Ik heb er zin in. Een nieuw hoofdstuk en ook de afsluiting van een heel bijzonder jaar. Natuurlijk, het was niet altijd fijn om afgewezen te worden na een dag aan een sollicitatiebrief gewerkt te hebben en niet eens te horen waarom. Het was niet leuk om na een leuk en goed gesprek te horen dat je het zo zou kunnen, maar dat de persoon met wie ik had gesproken de beoogd kandidaat was voor de functie in kwestie. En de dag dat ik mijn WW-uitkering aan moest vragen was echt verschrikkelijk.

Maar de dagen dat ik inspirerende gesprekken mocht voeren met mensen die ook een nieuwe baan zoeken of met mensen uit mijn eigen netwerk, mensen die ik soms al een tijdje niet gezien had en die toch tijd voor me maakten, die gesprekken waren wel leuk. En de mensen die me koppelden aan kennissen (en zelfs broers) omdat ze dachten dat die me verder konden helpen. Of vrienden die vacatures doorstuurden en die mensen die gewoon af en toe eens een mailtje of appje stuurden om te vragen hoe het met me ging. Dat was wel gaaf. Vooral ook omdat het soms uit totaal onverwachte hoek kwam.

En het was ook gaaf om letterlijk nieuwe dingen te leren. Om workshops te volgen die de stappen naar een nieuwe baan makkelijker te zetten maakten, om weer eens in de collegebanken te zitten om meer te weten te komen over (online) communicatie, om vrijwilligerswerk te gaan doen en om zelf trainingen op te zetten en gesprekken te begeleiden. Leuk en leerzaam. En soms ook gewoon heel spannend. Echt, één op één gesprekstrainingen zijn best confronterend kan ik je zeggen.

En daarnaast was het natuurlijk ook bijzonder om juist alle tijd te hebben voor leuke dingen. Om af te spreken met vrienden en familie, uit te waaien, beldates met chocola te houden en weer veel concerten te bezoeken, om maar een paar dingen te noemen. Ik heb heel veel (ijs)koffie gedronken dit jaar. Het was spannend om na zo veel jaar te stoppen en niet te weten wat er zou komen, maar het was echt ontzettend gaaf.

Morgen start ik als adviseur bij Awareness. Een organisatie waar een oud collega me eind vorig jaar al op wees. Toen ik zag dat ze nu weer een vacature hadden, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Daarna ging het heel snel. Ik ben benieuwd wat het me gaat brengen. Ik vind het spannend en leuk en heb er erg veel zin in. Eigenlijk net als toen ik vorig jaar stopte. We gaan het zien. Ik zal jullie er in elk geval van op de hoogte houden, via www.Hannetshoekje.com, mijn Facebook, Instagram, LinkedIn en natuurlijk wanneer we elkaar tegenkomen. Het enige wat ik even niet meer ga gebruiken is www.Hannetvindtwerk.com. Want dat werk dat heb ik dus 😊

Rest me nog één ding te zeggen, het belangrijkste van dit hele verhaal: DANK JULLIE WEL!! Want zonder jullie was dat niet gelukt en had het afgelopen jaar er heel anders uit gezien. En mocht ik je ooit eens kunnen helpen met een goed gesprek, tips&trucs of heb je gewoon zin in een kop koffie: je weet me te vinden!

Liefs en tot snel,

Hannet

1 Comment

  1. Hoi Hannet. Hartstikke mooi voor je. Een nieuwe leuke baan! Komt vast goed. Ik heb er vol vertrouwen in. Heel veel succes en vooral plezier gewenst. Groetjes! 👍😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s