Siri

Het is me het weekje wel. In de week dat Blackberry meldt dat ze gaan stoppen met het maken van telefoons (ik weet het, ik dacht ook dat ze daar al lang mee gestopt waren) is er ook weer een IOS update voor de Iphone beschikbaar. Het laatste deel  van die zin vind ik ook vrij onbegrijpelijk, maar als mijn telefoon zegt dat ik moet updaten dan doe ik dat heel braaf.  Nou ja, braaf… ik stel het eerst een weekje of twee uit.  Daarna begint mijn telefoon er zelf altijd over en wil hij automatisch updaten. Een geweldig systeem, zij het niet dat dat op de één of andere reden niet kan als je je telefoon ook als wekker gebruikt…. En waarvoor gebruikt heel de wereld zijn telefoon? Juist…

Maar goed, ik dwaal af. Sinds ik ooit als vijftien jarige puber pap en mam eens hielp met het installeren van de printer ben ik in de familie de persoon voor alle technische vragen. Zelfs toen Gab en Maus iets kregen en er dus een man bij kwam, bleven de technische vragen. Als pap me belt weet ik eigenlijk al genoeg. Gelukkig zijn veel vragen nog altijd te beantwoorden met “heb je al geprobeerd hem aan en uit te zetten?” en anders is Google ook hier mijn grootste vriend. “Wacht, dat zoek ik even op. Ik bel je zo terug!”. Maar als pap en mam wisten hoe ik nu worstel met de nieuwste IPhone update dan bellen ze me nooit meer.

En al deden ze dat wel, ik zou amper weten hoe ik op moest nemen. Sinds de laatste update maak ik namelijk constant kennis met Siri. Voor iedereen die geen Iphone heeft: Siri is het programma dat mogelijk maakt dat je doormiddel van stemherkenning dingen kunt doen met je telefoon. Ja, ik kende het ook niet, maar de laatste dagen is Siri mijn beste vriend. Of eigenlijk meer die enge buurman die graag een praatje met je maakt terwijl je daar totaal geen zin in hebt.

Wil ik in een propvolle Albert Heijn mijn boodschappenlijstje even checken, wordt Siri ineens wakker. En denkt ze dat ik mijn dokter wil bellen (“nee, sorry, ik wilde alleen even weten of ik nog toiletpapier nodig had”).  Of Siri begint hard tegen me te praten terwijl ik net in een stiltecoupe ben aangesproken door een  oudere dame,  of ik niet zo wil smakken met mijn chips….En dan begint Siri, terwijl ik alleen even wil weten hoe lang het nog duurt voordat ik weg kan uit die coupé. En is het niet Siri, dan is het wel die herinnering die ik op de één of andere manier wel op herhalen kan zetten maar niet uit… En om nou elke 10 minuten een bericht te krijgen dat Hollands Next Topmodel twee uur eerder is begonnen…

Ik zou echt bijna terug willen naar mijn oude Blackberry. Daar van wist ik tenminste één ding zeker: na drie uur onder in mijn tas gelegen te hebben, was hij gewoon leeg. Ook niet altijd handig, maar wel een  stuk rustiger. Bijna jammer dat ze niet meer gemaakt worden.

xH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s