Bridget Jones

bridget-birthdayBridget Jones.

Ik zal vast niet de enige vrouw van mijn leeftijd zijn die zich af en toe wel enorm herkent in de blonde Engelse. Ok, ik ben iets minder klunzig (maar ik kom soms aardig in de buurt), ik heb nog net iets meer kilootjes dan zij en ik zit niet in een soort driehoeksverhouding met Hugh Grant en Colin Firth (i wish, haha) maar toch…

Iedere keer als Bridget Jones’ Diary rond kerst weer op tv kwam, besloot ik niet lang daarna ook een dagboek bij te gaan houden. Een paar jaar later werd het een blog. Voor mijn eigen Bridget momenten. En dat niet alleen, geloof het of niet, maar door die films heb ik ook erg goede muziek ontdekt.  De Bridget Jones’ films zijn namelijk de enige films waar ik ook de soundtracks van gekocht heb. (en ik ben niet de enige die onder de indruk was: de soundtrack van de eerste film won zelfs een Edison!)

Op de cd van de tweede film staat het mooie ‘Will you still love me tomorrow’. Natuurlijk kende ik dat al in de originele uitvoering (het is zo’n nummer dat je gewoon kent) maar in deze film werd het gezongen door een Engelse zangeres waar ik 2004 nog nooit van gehoord had. Amy Winehouse. Ik heb het constant op repeat gehad en hoopte, toen ik Amy in 2007 zag optreden in de HMH (één van de weinige concerten die ze die tour niet af zei) dat ze het live zou spelen. Helaas. Maar het blijft een schitterende versie.

Toeval wil dat juist op de dag dat Amy Winehouse 33 jaar zou zijn geworden, de derde Bridget Jones’ film in de Nederlandse bioscopen in premiere ging, Bridget Jones’ baby. Tijd dus om met Bea, Gerda en Neek naar de Ladies night te gaan. Een ladies night inclusief roze loper, een glaasje bubbels bij binnenkomst en een welkomst comitee van gespierde modellen in boxershorts…

We waren niet de enige. De marketing campagne rond de film had zo goed gewerkt dat de film die avond ruim 14x te zien was in Pathé Arena. Ieder kwartier begon er een film… En alle zalen waren uitverkocht. Toen wij twee weken van te voren kaarten reserveerden waren er alleen nog maar kaartjes voor de eerste rij te krijgen. Ach, en Colin Firth vanaf de eerste rij is natuurlijk nooit vervelend 😉

Ik zal niets verklappen over de film en het verhaal maar kan hem iedere (bijna) Bridget zeker aanraden. Ok, Reneé Zellweger is soms een beetje eng gebotoxt, maar de soundtrack was weer fijn , het verhaal goed en ik heb enorm zitten lachen. Fijn dus!

Liefs,

Hannet

2 Comments

  1. Weer een mooi stukje in je dagboek. Altijd leuk om weer iets van en over je te lezen. Ga door met het schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s