Van Hoofddorp naar Horsens

Horsens en Kolding. De kans is groot dat je tot een seconde geleden nog nooit van deze plaatsjes gehoord had. Eerlijk gezegd, ik kende alleen de eerste van de twee, maar ook alleen van naam. Bob Dylan trad er ooit eens op en van dat concert had ik een opname. Toen Springsteen aankondigde dat hij zou optreden in deze Deense stad had ik niet direct bedacht dat ik die kant op zou gaan, maar zo’n drie weken geleden begon het toch te kriebelen. Zeker toen Neek zei dat we ook best met de auto die kant op konden…

image

We regelden kaartjes (met dank aan Anne!), boekten een plekje om te overnachten en dinsdagochtend om 07:00u vertrokken we, van Hoofddorp naar Horsens! We kletsten, lachten om dit idiote plan van ons en zongen mee met de cd. Kortom: erg gezellig!

Helaas begon het rond Hamburg toch echt tegen te zitten. We kwamen in file na file, veroorzaakt door vervelende ongelukken met caravans en soms erger gemaakt door het onmogelijke aantal wegwerkzaamheden. Gelukkig kan Neek heel goed file rijden 🙂 Stom was het wel. helemaal toen we eindelijk maar dan toch in de buurt van Horsens kwamen. Met nog 40km te gaan volgens de TomTom zagen we de reistijd ineens enorm oplopen. Ja hoor: weer file! Zucht…

image

Uiteindelijk komen we 12u na vertrek aan bij het stadion. Niet veel later staan er een 123 en 124 op onze handen. Blij!

Ook onze bed&breakfast blijkt erg leuk te zijn. Snel droppen we onze spullen en vertrekken we weer naar het stadion, voor een hapje bij de Mac en de rollcall, voordat we weer terug gaan. Want van zo’n dag rijden word je, ook als je zoals ik niet achter het stuur zit, best moe! Maar eerst besluiten we nog even een kijkje te nemen bij het water vlakbij onze b&b want door die stomme files zullen we wel heel weinig zien van Horsens!
We zijn blij verrast door wat we zien. Wat is het hier mooi!

image

Als we woensdag terugkomen na de 9:00u rollcall, ontbijten we nog heerlijk in de tuin van onze bed and breakfast. Echt, mocht je ooit eens naar Horsens gaan, dan is dit zeker een aanrader! Heerlijk deze rust op een concertdag! Als we uitchecken bedankt de eigenaresse ons nog voor de bloembollen die we als cadeautje hadden meegenomen. In haar beste Engels vertelt ze dat er net na de Tweede Wereldoorlog een Nederlandse jongen bij ze heeft gewoond. Hij was een jaar of elf, zij net één jaar. Ze hebben altijd contact gehouden, maar een paar jaar geleden is hij overleden. Dat er nu een Nederlandse bloem in haar tuin komt te staan vond ze daarom wel extra speciaal.

De rest van de middag stond vooral in het teken van het wachten. Bij het stadion, maar ook in het bos daar vlakbij. Wel relaxed zo!

image

Als we iets na vijven het stadion in gaan, vinden we een plekje bij het linker zijpodium, achter Anne en Bodil. Een bijzonder concert volgde. Ik schreef er een verslagje over voor Backstreets (http://backstreets.com/setlists.html en dan kijken bij Horsens), in het Engels. Het vreemde was vooral dat de band er veel zin in had en grote lol maakte op het podium, terwijl het Deense publiek vrij tam bleef. Jammer, maar ik heb me prima vermaakt! Wat wil je ook, met pareltjes als You never can tell, Frankie en Follow that dream. Wauw, wat gaaf!

image

Als we na het concert weer in de auto stappen zijn we moe maar ook erg blij. Zo gaaf dat we gewoon zijn gegaan! Omdat alle 10 hotels in Horsens vol zitten, moeten we nu naar Kolding. Het zou maar 45min rijden zijn, maar in Horsens hebben ze duidelijk niet nagedacht over hoe ze iedereen de stad weer uit zouden krijgen. Weer file dus!! Pas na tweeën liggen we in bed.

De volgende dag zien we pas goed waar we terecht waren gekomen. Wat een leuke stad!

Na het ontbijt komt Neek even rustig bij in een parkje, terwijl ik mijn review voor Backstreets schrijf. Om ons heen alleen wat kinderen die Pokemons aan het zoeken zijn. Er zijn ergere plekken :). Daarna lopen we het centrum in en we zijn (positief) verbaasd. Het ziet er niet alleen allemaal erg mooi uit (‘schattig’ zou misschien een betere omschrijving zijn maar het is zo raar om dat over een stadje te zeggen) maar ze hebben er ook nog eens hele mooie winkels met gaaf Deens design. Echt, als ik ooit een loterij zou winnen zou ik mijn hele huis opnieuw inrichten. Wat een mooie spullen! Nu helaas allemaal iets te duur dus uiteindelijk koop ik helemaal niks.

image

We drinken een kopje (ijs)koffie op het plein bij het stadhuis en lopen dan nog even verder. Door straatjes met gekleurde huisjes, langs het Koldinghus (een kasteel dat nu museum is) en verbazen ons wanneer we ineens voor het Gamle Borgerhus staan, een gebouw uit 1589. Wat een verrassend stadje!

Rond vieren stappen we weer in de auto. Op naar huis! Tot Hamburg ging het prima, maar toen leek het weer op file… Gelukkig was het etenstijd, dus besloten we de snelweg af te gaan, op zoek naar een leuke Stube voor een schnitzel, want als je dan toch in Duitsland bent… Na een half uurtje rondrijden in plaatsjes als Hasloh en Quickborn werd het toch één van de vele Griekse restaurantjes. Gelukkig bleken ze er wel schnitzel te hebben. Ach, en friet met tzatziki is ook best te eten 🙂

De rest van de reis gaat prima. We lachen, kletsen, rusten nog even een half uurtje uit op een parkeerplaats bij een tankstation en verbazen ons over hoe hard sommige idioten rijden. Kortom: een prima roadtrip!

Als ik uiteindelijk om 3:30u de voordeur open doe ben ik kapot en heb ik het gevoel dat ik weken weg ben geweest. Wat was het gaaf!

Next stop Zürich!

Liefs,
Hannet

image

4 Comments

  1. Was weer top, als of ik mee was, zie je in Zurich!

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s